søndag, juni 12, 2005

Hva er meningen med livet?

Dette er et spørsmål jeg spør meg selv ofte. Og andre. Spesielt folk som ikke er kristne, fordi jeg bare ikke fatter hvordan det er mulig å tro at alt dette her er til for bare nå, og så skal det bare forsvinne igjen. Glad you enjoyed your trip, but then it is stop! Nothing more! Finito! Done! Er oppe i naturfag muntlig eksamen, og om mulig må jeg bare undres mer og mer over livet. Det er så utrolig mye som skjer inni kroppen. Det er så innviklet og komplisert, det er så mye der inni. Store tall som jeg ikke fatter får plass inni lille meg. Det må da være noen mening med det!

Jeg spurte en kamerat om dette spørsmålet, og han svarte:
- spør du meg, så spør jeg deg
Upps...der satt jeg faktsik litt fast. Her babler jeg i vei om at du må ha en mening med livet, derfor tror du på Gud, derfor blir du kristen. Men hva er meningen med livet?

Jeg rodde meg ut med et eller annet om at Gud elsker oss og vi skal følge hans plan og elske Han tilbake.

Han mente meningen med livet var å lykkes med en oppgave. F. eks. med å bli advokat. Jeg tror alle kan få en mening med livet hvis de gjør noe de føler gir utslag, at de er bruk til noe i samfunnet og har funnet sin plass i det store puslespillet. Ikke ulikt min tanke, bare det at Gud står bak denne planen.

Men fortsatt, hva så? Kanskje føler du da at du har et meningsfylt liv, men det gir fortsatt ikke et svar på hva vitsen var at du levde et meningsfylt liv? Hvorfor er vi her?

Sannheten er vel at jeg ikke vet det mer enn andre. Men jeg vet at Gud har kontrollen på det, og jeg stoler på at han ordner opp og har planen klar.

Ingen kommentarer: